Aishah's FotoPage

By: uMMi aQiL

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 10-Apr-2008 03:47 Email | Share | Bookmark
Kelas Kek & Deco 30hb Mac-2hb April 2008

warna kuntum2nya tak sama,bancuh tak byk...so kali ke2 sure x jd
kat sini ade 2 kuntum je aishah sempat buat
yg nih je aishah rase plg cantik dlm byk2 kek
nih kasi adik yg duk kat kem penor
nih buat buah hatiku si aqil
nih semua kek yg kite bikin dgn bimbingan akak ti
 
semua kek dari kelas ni
bersama kakct & kek2 kami
 
 
Pepagi ni lebih kurang jam 7.15 am kite bertolak ke Pekan…Mak dan 2 org adik lelaki kite ikut pi nganto...nak pi berguru nih...nak berguru ngan akak kite...zatidhati…

Seronok?...seronok tu tak yah cakap ahh coz nih first time nak buat kek n deco sendiri...sebelum nih main tibai je...tu jadik tak jadik je kek nya..nak deco plak jauh sekali...Tapi dalam gembira pilu pun ada juga, nak kena tinggal anakku tercinta,yg sblm nih memang tak pernah berpisah...paling lama setengah hari...kite tinggalnya tadi, mase tu dia tgh tido lagi...hope tak tercari2 lah umminye. Tiba-tiba je adikku sms, "call umah sat, aqil nak ckp...dia dah tunggu depan telefon". So kite pun call ahh si kecil kite tu..."assalamualaikum ummi...ummi g mana tu ya?","ummi g belajar kek,nanti ummi buat kek untuk aqil...aqil jadik good boy ya...dengar cakap tokmi,che teh,cu mah&anjang". Seperti suara sedang berkira2 sesuatu, anakku pun ckp,"nanti ummi buat kek lawo kat aqil ya"...Alhamdulillah sepanjang tinggalan kita perangainya pon lawo...tau umminye tak de.

Sekitar jam 2 ptg kite sampai kat Pekan setelah melewati beberapa singgahan...sampai rumah akak kite nih...lepas solat seperti biase,kami cam kenalan lama yg baru jumpe berborak tak ingat...mujur kelas nye start esoknya.borak punya borak hari dah malam...so kite pon dah nak rehat.

Sedang enak duk buai mimpi...tetiba satu bunyi…sesekali cam org bakar pelepah kelapa…sesekali cam beduk (yg org guna kat surau) tp cam awal lagi sekitar jam 5 pg…rupa2nye ade sesuatu yg tak diingini berlaku…ikuti kisahnye di
http://zatidhati.fotopages.com

Ape2 pon kite nak rakamkan setinggi2 ucapan terima kasih buat akak ti...tak ternilai rasenya ilmu-ilmu yg telah dikongsikan. Terima kasih daun keladi...insyaAllah aishah nak join lagi...murah rezeki panjang umur kite jumpa lagi...boleh kite kongsi resepi lagi... Buat keluarga akak...cikgu azli,makcik,ani,cheche,adik dan angah...terima kasih ya atas kemesraan,kesudian,bantuan dan sewaktunya...



Quote:
Alahai kite dah kena tag ngan kakmOn...so nih jawapannye.
7 facts about me

--> 1. Suke kemas umah,tension kalu org mai, umah cam tokang pecah...perabot2 umah plak suke sesangat ubah2 tempat coz sekali ubah cam pindah umah le... leh bersih dari A-Z.
-->2. Bab masak perkara yang paling malas tu mase zaman anak dara ahh selalu je pas kat kakak,lepas dia masak kite yg jom kemas... Dah kawin n sejak duk Japan ni, dalam proses nak kumpul resepi bonda (yg dulu pandai makan je) so dah makin suke xplore sendiri masakan.
-->3. Mudah sayang kat kekawan...leh take care diorg cam adik beradik. Kecewa jika mereka tak pandai hargai n tikam belakang.
-->4. Terlalu sensitif bab2 yg berkaitan ngan ibu,ummi,bonda n sewaktunya... suke hadiahkan something buat ibu bila tiba hari lahir sendiri...kerna tanpanya siapa lah diri ini.
-->5. Suka bunga melur... tanam tepi tingkap bilik tido...malam2 time bunga tu kembang bau semerbak. Bunga rose ok gak.
-->6. Suka makan benda berkuah,masam n pedas...tomyam,sup,laksa...
-->7. Suke baca novel cinta, cerpen kanak2,majalah hiasan n rekabentuk rumah,majalah masakkan dan kadang2 tu majalah gila2 n seangkatannya.

***sebenornye banyak tapi tak tercungkil coz tak pernah nak listkan.

Nih nak Tag org kat bwh nih
1. Kak Zati
2. Mat Gebu
3. Kak Rinnchan
4. Abah Along
5. Kak Ana
6. Sue
7. Che Wan Aishah


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net