Aishah's FotoPage

By: uMMi aQiL

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 17-Jun-2008 01:02 Email | Share | Bookmark
Bayam Goreng Budu

Bayam Goreng Budu
Ikan Thai Goreng + ikan kering
Resepi asalnye Pucuk Paku Goreng Budu...tp ape kan daya kat sini ade ke idop...malas nak pi cari...tgk yg berdaun hijau,jalan je laaaaa...so jadik ler Bayam Goreng Budu....Nih kes terliur Pucuk Paku Goreng Budu kat resepi kak liza lagi ler nih...hehehe....sori ya tuan punye resepi kite tibai ikut suke2...tapi ape2 pon sodappppp...Thanks akak..

BAYAM GORENG BUDU
Sumber : Hanieliza FP
Bahan
500 gm bayam jepun > potong dan bersihkan
3 urat kacang panjang > kite tak taruk
2 s/b minyak
2 s/b budu

Bahan Tumbuk
50 gm ikan bilis
5 tangkai cili merah
10 tangkai ciliapi [kite ketuk je]
3 ulas bawang merah
1 ulas bawang putih

Cara
1. Panaskan minyak dalam kuali dan tumiskan bahan tumbuk sehingga wangi.
2. Masukkan sayur pucuk paku dan budu. [jangan masukkan garam sbb budu dah masin]
3. Kacau rata dan tutup kuali sebentar.
4. hidangakn dalam pinggan bersama nasi putih.


Sori ye kak liza kite ubah resepi ikut ape2 je yg ade kat sini...


Quote:
CoretanKu
maklang >> ade ke org wat sarapan ekk?
jasmeen >> ampun kak meen, http://aqilma.fotopages.com tu kursus utk ryoko n aktiviti selain masakan...
MaDiHa >> nih kes terliur yg kak liza nye ler...sampai tgk bayam pon jalan je......akak asal trg ke?kat area mane?
Wak Kumis >> salam wak...selalu2 ler nyebuk tak kisah pon...ikan thai tu memang sedap...panas2,rantah sesaje pon laju je...
Hajar >> salam akak,pd kite yg gemar budu tu memang best...tapi nih ftime buat masakan...pucuk paku kat sini pon pyh nak jumpe...agaknye diorg jepun nih tau ke pucuk paku tu ape...
maklanglina >> takde ler rajin,runtin harian + dah muak masakan biase so cube2 ler masakan para2 chef kat FP n Blog...best gak ade kelainan nih...maklang tak tunjuk power tu...nanti berderet N3 masaknye,kite lak tak terkejar...
the kesum return >> sebenarnye kite pon 1st time dengar n buat...hehehehe...
SayangSuhana >> ada orang panggil sos bilis kot...


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net