Aishah's FotoPage

By: uMMi aQiL

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Saturday, 21-Jun-2008 07:04 Email | Share | Bookmark
Spaghetti Peperoncino

Spaghetti Peperoncino
Siap je kek,nak rehat jap...lapo ler plak. Hubby kite offer nak masakkan spaghetti,ape lagi cam org mengantuk disorong bantal ler...lagi plak dah takde idea nak masak ape.

Resepinye nanti ya...kite check ngan chef...

SPAGHETTI PEPERONCINO
Sumber : Hubby
Bahannya
spaghetti ] utk 2 org mkn,rebus dgn sedikit garam
2 sudu minyak zaitun
3 ulas bwg putih ] dicincang
garam ]*
lada putih ]*secukupnya
lada hitam ]*
lada paprika ]*
sosej/udang ] tak taruk takpe

Caranya
1. rebus spaghetti bersama sosej dgn sedikit garam
2. dlm kuali yg lain masuk minyak zaitun dan bawang putih kacau rata,lepas tu baru hidupkan api,api kecil.(jgn panaskan minyak zaitun terlebih dahulu nanti spaghetti tu akan rase pahit dan api tak boleh besar)
3. masak hgg naik bau. masuk lada putih,lada hitam,garam dan lada paprika.gaul rata.
4. rasa dan masukkan spaghetti dan sosej.
5. gaul rata,siap utk dihidang.

Psss: nih basic kepada segala mak nenek jenis spaghetti,kata tukang masak kalu nih tak pas yg lain sure tak jadik...no komen...


Quote:
CoretanKu
boxhousestudio >> hubby kite suke masak makanan itali je,masakan lain dia pas kat kite je...n dia pengkritik no 1 masakan kite so dr situ ahh kite belajo utk buat yg terbaik.ade tu sekali cuba dah jadik ade tu sampai 3 kali baru jadik...nih dah kasi resepinye ade ape2 pobelem tanye ahh,mane yg leh bantu kite bantu...adios....
boxhousestudio >> ahaks...buat elok2 ya anak murid,nanti cikgu kecik minta cikgu beso semak...
ieda pahang >> hehehe...spaghetti nih selalu gak buat coz mudah n simple,tp nak bikin nye sendiri malas,biase cikgu beso yg buatnye...kite nih jom mkn jer...


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net