Aishah's FotoPage

By: uMMi aQiL

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 14-Jul-2008 13:33 Email | Share | Bookmark
Marble Chocolate Cheese Cake

 
Lepas je buat kek cawan kat bwh tu,hubby rajin lah plak nak pi kedai...kim ahh cheese...ape lagi kite guna separuh utk topping kek cawan separuh lagi kite wat kek marble cheese cake nih....kes terliur sesangat nengok FP kak rinn itewwwwww...ahaks...

Baunya harum betui,bile mule2 kuar dari oven microwave kite tu...risau gak takut tak jadik je...tp Alhamdulillah tak mengecewakan kite...masak je suruh hubby rase coz kite pose,kalu idop dah ngap siang2 dah.... godaan + cobaan...so nih salah satu menu berbuka kite... Sodapppp...



CHOCOLATE CHEESE MARBLE CHEESE CAKE
Sumber : FP Kak Rinnchan
Bahan A :
180gm mentega
20gm serbuk koko
1 sudu teh baking powder
120gm tepung naik sendiri (Diayak bersama serbuk koko & baking powder)
170gm gula castor
3 biji telur

1. Pukul butter dan gula hingga kembang. Masukkan telur sebiji demi sebiji, kacau sebati.
2. Masukkan campuran tepung+baking powder+serbuk koko. Gaul rata dan bahagi kepada dua bahagian.

Bahan B:
250gm cream cheese
60gm gula castor
1 biji telur
1 sudu teh esen vanilla

1.Pukul cream cheese sampai kembang.
2.Campurkan gula, telur dan esen vanilla. Pukul lagi sampai kembang dan rata.

Cara-cara :
1. Tuang satu bahagian A ke dalam loyang. Ratakan. Tuang aduanan cream cheese di atasnya dan ratakan.
2. Tuang sebahagian lagi bahan A dan ratakan.
3. Bakar pada suhu 165 darj cel selama 50min-60min ikut oven masing-masing. Seeloknya dibiarkan sejuk dulu sebelum dipotong. (kite guna microwave oven suhu dia 140 darjah selama 40 minit)


Quote:
CoretanKu
the kesum return >> buat tu senang je...rase pon best...tp kite buat setengah adunan je coz takut tak abis...ade kek cawan lg tu...
shima >> try ahh...tak rugi...
Ida Bakery >> bila dah sejuk tak cukup...sodap..


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net