Aishah's FotoPage

By: uMMi aQiL

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 31-Jul-2008 11:32 Email | Share | Bookmark
Singgang Daging & Tulang

 
 
 
Menu yg sempoi n cepat...ade rasa masam,masin,pedas n rempah...jadik singgang daging 4 rase ok tak? ahaks... bahannya main agak2 je...tp nih yg basic...lain tu kalu kuren tambah sendiri...



SINGGANG DAGING
Sumber : Kak Onie + Sdn.Bhd
Bahannya
1 kg daging+tulang
2 inci lengkuas]* potong nipis
1/2 inci kunyit]*
10 kpg asam keping
2 s/b jintan manis]-kalau boleh tak nak yg serbuk
2 s/b ketumbar]-
2 s/b cili kisar
garam
air dlm 3 liter

Caranya
1.rebus daging + tulang ngan air,biar empuk.
2.masuk semua bhn dalam rebusan daging.masak seketika.
3.akhir sekali masuk garam.masak lg seketika.siap.


Nih plak sarapan pagi td,onigiri togel...baju tak sempat pi beli... resepi leh tgk kat sini http://shaishah.fotopages.com/?entry=1370209



Petangnye plak kite buat marble chocolate cheese cupcake,dah lame nak buat...duk KIV dek angin M melanda. resepi leh tgk kat sini ya http://shaishah.fotopages.com/?entry=1614971



Quote:
CoretanKu
kesum >> hehehe...nasi kepal jepun
umieaisyah >> tuan yg buat tak merase pakai kimono,onigiri nak pakai...nih lawan tokeh...
cikwan >> iye ker...wah seronok nih pindah rumah baru...have a nice day...
shima >> hehehe...onigiri tu rase cam nasi sushi tu...nasi jepun yg digaul ngan sikit garam pastu taruk inti kat tengah dia,inti tu ikut suke sardin,tuna,salmon... marble choc cis tu merekah juga duk dlm cup.tp rase dia best bile dah duk dlm esbox...
<< jeff >> >> try nanti tau camne...mule2 dulu kite pelik gak...tp lepas cuba nak buat plak lg....
srsfeqah >> yg campak2 tu yg sodap...janji kite pernah rase n tahu bahan basic pahtu leh xjus sendiri...buat ler kek marble tu...dah buat sekali nak buat lagi...
ah mat gebu >> salam kembali AMG,kite duk pikir nak masak ape ari nih...singgang tu bukan taruk ubi,yg nampak tu tulangnye...marble tu bila bukak cup dia rupe kuren...
jasmeen >> singgang tak sempat masak,pulut kepal dah abis...
zira >> utk tekak kite sedap ler..org lain tak tau...
roylazim >> nampak gaya kena panaskan oven lah tu...
dayang santubong >> kalu tak sedap sure tak ngaku jiran...hehehe
mamasya >> tq...onigiri tu mkn cam tu je ngan baju2(nouri) dia...biase travel bwk nih ahh senang.tak pon kat seven E pon byk...tp kena bc kdgn ahh,ade yg tak leh mkn.
Suhaila >> hehehe...no halnye,dah duk satu bangunan,tp yg jdk halnye...jenuh nih nak memanjat 10 tingkat...ku tingkat 5,hang pon tingkat 5...nanti kalu kite terlebih rajin dalam postbox je ler ya...ahaks..
Linda >> akak,kite kuren sikit ngan nori nih,kalu yg sevenE biase kite buang gak walau sikit...singgang tu sempoi je akak,kalu peknen kena wat tu...kan cian kat baby...jus tomato wat nasi tomato,menarik tu,good idea...kalu wat nasi or dlm mskn kite kite suke le...nanti angin nak buat nasi tomato mai kite try taruk jus lak,buat agar2 nih kuren ahh...tak suke rase pure sesangat...tomato biji tu boleh je mkn...
kesum >> kite kalu tak kerna mai jepun nih lagi hampes...nak mkn sushi pon tak pandai...
hajar >> versi M sekali tu...


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net