Aishah's FotoPage

By: uMMi aQiL

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Saturday, 13-Sep-2008 14:16 Email | Share | Bookmark
Menu 13 Ramadhan

Quote:
Salam 13 Ramadhan...
Hari nih tak mo citer panjang...
Jom kite nengok ape juadah berbuka ari nih...

::Menu berbuka hari nih...


::Ayam Lada Hitam Kak Liza nyer resepi...kite C&P je ya...


BLACK PEPPER CHICKEN
Sumber : Hanieliza FP
Bahan-bahan
500 gm ayam
1 batang carrot [potong kecil]
1 s/b kicap pekat
2 s/b sos tiram
1 s/b tepung jagung ] bancuh
1/2 cawan air ]
2 s/b lada hitam [tumbuk]
3 s/b minyak untuk menumis
garam secukup rasa...

Bahan Tumis [mayangkan/hiriskan]
5 ulas bawang merah/kecil
2 ulas bawang putih
1 inci halia
1 labu bawang besar

Bahan Hiasan Tak taruk pon...
2 tangkai daun sup ]
2 tangkai daun bawang ]potong 1 inci]
1 biji tomato [belah 6]
2 biji cili merah [hiris]

Cara membuat
1. Ayam dibuangkan kulit, potong kecil dan bersihkan.
2. Panaskan minyak dan tumiskan bahan tumis sehingga wangi dan layu.
3. Masukkan ayam dan carrot dan gorengkan sehingga masak/lembut.
4. Masukkan bancuhan air tepung jagung, kicap pekat dan sos tiram.
5. Masakkan sehingga pekat dan masukkan bahan hiasan.
6. Angkat dan hidangkan dengan nasi atau roti.


::Udang Masak Tomato...menu Aqil...coz tak pedas...


::Kacang Panjang Goreng Petai


::Hadiah dari Kak Jie Jie mekasih ya akak...

So kite cabut undi ya....tgk sape yang kena..
::Sensei Kek-Akak Zati
::Sensei Maya-Akak Linda
::Sensei Kek Gulung-Mak Lang Azie
::Akak Tun
::Akak Ana
::Resepi yg best2-Akak Hanieliza
::Akak Ida Isk
::Akak Jasmeen
::Akak Ma DiHa
::Zira
::Feqah
::Akak Amal
::MamaSya
::Shima

Diharap semua penerima sudi2 lah ya bwk pulang ke rumah masing2... Maaf ya utk teman2 yg lain, nantikan cabutan seterusnya....Tungguuuuuuuuu....

SELAMAT MENJALANI IBADAT PUASA
Doumo Arigatougozaimasu,

Aishah
http://shaishah.fotopages.com
http://aqilma.fotopages.com


Quote:
CoretanKu
1.Daalia >> takde lah rajin...sekadar pelbagaikan menu...lagi2 lak tak de menu tunjuk2 kat sini...
2.dapurimpian@k.zai >> dah lame tak pekena kacang panjang...
3.MamaFaMi >> mama tgk versi rajin tu...tak tengok versi M lagi...dlm satu lauk semua ada...2 in 1 jimat masa...
4.srsfeqah >> hehehe...main tibai je tu...cheese cake cendol tu kite pernah mkn kat umah sensei kek kite...tu yg teruja nak buat...
5.nur >> dengan lapang dada kalu akak nak jadik jiran kite...muahahaha...
6.SALLEHARON >> hehehe...dah nama org m'sia...tekak pon tak leh nak sumbat ngan mknn sini sesangat...org solat tarawih sini ade yg buat sendiri ade yg buat ramai di asrama,hjg mgg baru berkumpul ramai2,buat berbuka n solat.
7.~ niza et sofia ~ >> menu sekali harum cam tu jdknye...berderet...sini kalu musim panas last year 39 darjah...thn nih ok sikit dlm 34 darjah je...selamat menyambut lembaran yg bakal tiba...
8.Mamasya >> time2 je pelbagai tu...petai frozen ade jual kat sini...
9.<< jeff >> >> betui kata bro tu...so hari nih mmg simple sesimplenye...heheheh
10.Lee Lin >> heheheh...ade sepotong dua lagi dlm esbox mai le...resepi leh cilop kat umah chef hanieliza,tp yg blueberry ganti ngan cendol..heheheh


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net